JEREMY & THE HARLEQUINS – REMEMBER THIS

Een goede volledig complexloze rock’n’rollplaat kan er wat ons betreft altijd wel bij. Het is goed om alle dagdagelijkse problemen even helemaal aan de kant te schuiven en alle lichaamsdelen te activeren tijdens het dansen en swingen op de tonen van de dynamische rocknummers. Een hofleverancier van dit soort muziek is de uit New York City afkomstige formatie ‘Jeremy & The Harlequins’.

We leerden deze vijfkoppige band in 2015 kennen via de release van hun debuutplaat “American Dreamer” en we waren helemaal overtuigd van hun langdurige aanwezigheid in de toekomstige muziekscène naar aanleiding van hun tweede album “Into The Night” dat we hier eind 2016 voor ‘Rootstime’ mochten recenseren.

Er was dus een behoorlijke portie blijdschap bij ondergetekende waar te nemen toen ook de derde plaat “Remember This” van leadzanger Jeremy Fury, zijn drummende broer Steve, gitaristen Patrick Meyer en Craig Bon en bassist Bobby Ever op onze recensietafel belandde. Die blijdschap werd al gauw bevestigd toen we begonnen met het luisteren naar de elf nieuwe nummers die op deze door Rick Parker (van o.a. ‘Lord Huron’ en ‘Black Rebel Motorcycle Club’) in Los Angeles geproduceerde cd werden aangeboden door ‘Jeremy & The Harlequins’.

De albumtiteltrack “Remember This” is eveneens de swingende opener van dit leuke album dat ons bij elke volgende track blijft bekoren met vrolijk klinkende, naar de jaren ’50 en ’60 reflecterende rock’n’roll-nummers als “Nothing Civil”, eerste single “Little One”, “California Rock” en het tegen een wat trager tempo rockende “Who’s Gonna Save You”.

Net als bij hun vorige plaat “Into The Night” staat hier met het nummer “With You” ter afwisseling ook weer een uitstekende ballad tussen al die rocksongs. Die wat tragere song vormt een perfecte brug naar het tweede deel van vlot in het gehoor liggende rock’n’roll-liedjes op dit album. De vijf nog resterende nummers zijn “Starlight” (zie video), “American Gold”, “Like A Prayer” (jawel hoor, een rock’n’roll-versie van die hit van Madonna), “Hold On” en “A Lot More Wise”. We kunnen niet anders dan ze gewoon allemaal vermelden in deze recensie, want een selectie maken zou heel ongepast zijn met zulk hoogstaand kwalitatief aanbod.

Vorige keer besloot ik mijn recensie van “Into The Night” als volgt: “waar is mijn leren jasje en de gel voor in mijn haren? Maar eerst nog even op de ‘replay’-toets van de stereo duwen!” en dat geldt nu opnieuw voor deze cd. In twee simpele woorden kunnen we onze beoordeling van het derde album “Remember This” van ‘Jeremy & The Harlequins’ voor u samenvatten: gewoon aanschaffen!!!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Yep Roc Records

video